ECHTE POST | Heer Stoute

Expositie 6 oktober – 25 november. Kunstenaar René Stoute stuurde vanaf 2017 wekelijks een kunstwerkje naar de Bierumer School in de vorm van een ansichtkaart vanuit zijn thuishaven Rotterdam. Op 4 september heeft hij zijn laatste kaart gestuurd en daarom presenteert de Bierumer School in oktober en november een overzicht van al zijn gestuurde kaarten.

Het ECHTE POST-project begon op 31 oktober 2017, toen Heer Stoute (René Stoute) voor het eerst in de Bierumer School op bezoek was. Hij kreeg toen een paar dozen met oude schoolstempels voor zijn verzameling. Als dank beloofde Heer Stoute de Bierume r School elke week een klein formaat ansichtkaart te sturen met een afdruk van één van deze stempels. Na verloop van tijd had hij ze allemaal gehad maar bleef Heer Stoute allerlei interessant materiaal over het Groninger land, de rivier Eems, de Waddeneilanden en de zee tegenkomen. Hij wilde wel doorgaan. Vooral na het lezen van het essay van Rudy Kousbroek, waarin hij stelde dat het doel van het leven, het opsporen van wonderen was. De vindplaats van zulke wonderen zijn vaak foto’s. Gewone foto’s aangeleverd door het toeval. Omdat dat ook zijn ervaring was en het Heer Stoute makkelijk afging, was hij tot voor kort met het project bezig. Aan alles komt een eind en zo ontvingen we onlangs zijn laatste kaart. Om dit memorabele project niet zomaar in ons archief op te slaan, presenteren we in oktober en november zijn +/- 300 gestuurde kunstwerkjes. Op zaterdag 28 oktober, bijna zes jaar na zijn eerste kaart, gaat Manja Kindt in gesprek met Heer Stoute over zijn werk. Verder verschijnt er een speciale uitgave van de HIDDEN TIMES.