Zolderkamerconcert door ZEA

Op zondagmiddag 23 oktober presenteert beeldend kunstenaar Rosa Everts haar nieuwe installatie Nachtwakers en speelt ZEA een akoestische set op de schoolzolder van de Bierumer School. 

Beeldend kunstenaar Rosa Everts reflecteert in haar werk op de menselijke omgeving, zoals steden of gebouwen, en hoe deze in de loop van de tijd verandert. De kunstwerken verhouden zich altijd tot de tekenkunst, maar kunnen veel verschillende vormen aannemen: van zeer gedetailleerde kleurpotloodtekeningen op papier tot grote muurtekeningen of omvangrijke ruimtelijke installaties, vaak gemaakt van papier.

Naast werk op papier, houdt Rosa zich in toenemende mate bezig met het maken van ruimtelijke installaties. Voor de zolder van de Bierumer School ontwikkelde ze de installatie Nachtwakers waarin ze het gevoel wil oproepen van het ’s nachts rondzwerven over straat, waarbij je soms in het donker een oplichtend raam ziet en je je afvraagt wat er zich daarachter afspeelt. Een serie van 15 ramen, volledig gemaakt van papier, wordt met intervallen verlicht, waardoor zichtbaar wordt wat zich achter de ramen bevindt. Toeschouwers kunnen ronddwalen in de installatie, die door het aan- en uitspringen van verlichting telkens verandert, en door tussen de lichtbron en raam door te lopen, zelfs tijdelijk deel worden van het werk.

ZEA is het soloproject van Arnold de Boer. ZEA bestaat meer dan 20 jaar en en trad over de hele wereld op, veelal in het Fries. Persoonlijk en poëtisch, dat kenmerkt de muziek van ZEA. De minimale, intieme – vaak akoestische muziek – zorgt ervoor dat je als luisteraar meteen geraakt wordt. Arnold de Boer is tevens zanger en gitarist van de Nederlandse band The Ex. De Friese band van Arnold de Boer bestaat al 20 jaar en trad over de hele wereld op, veelal in het Fries. De minimale, intieme – vaak akoestische muziek – zorgt ervoor dat je als luisteraar meteen geraakt wordt. ZEA verzorgt een concert op de schoolzolder bij het werk Nachtwakers van Rosa Everts.

Bierumer School biedt kunstenaars ruimte voor productie en presentatie en is ieder weekend open voor publiek van 14.00 – 17.00 uur. Bierumer School, Hereweg 12, 9906 PE Bierum