Remember | Alan Ahued Naime

Expositie 2 april – 1 mei 2022.
In april presenteert Alan Ahued Naime nieuw werk in de Bierumer School onder de titel Remember.

Alan Ahued Naime is geboren in Mexico en momenteel werkzaam en woonachtig in Groningen. Afgelopen jaar is hij afgestudeerd aan het Frank Mohr Institute in Groningen.Het werk van Alan bevindt zich vaak in de ruimte waar muziek/geluid en andere disciplines elkaar ontmoeten. Met een achtergrond in muziekcompositie en multimedia kunst, is veel van zijn praktijk gerelateerd aan sonische perceptie en interactiviteit in combinatie met communicatie en gemeenschappelijkheid. Zijn onderzoek is praktijkgericht. Hij voert zijn experimenten met het wetenschappelijk oogpunt van een kind. Speelsheid speelt een belangrijke rol in het proces, maar wordt altijd aangepakt met volledige ernst en toewijding om de diverse mogelijkheden te overwegen om een evenwicht te bereiken tussen intellectuele en emotionele waarden binnen een simpel discours.In Remember gebruikt Alan zijn ervaringen van het opgroeien in Mexico als uitgangspunt om een immersieve installatie te creëren waarin het publiek wordt uitgenodigd om te verkennen. Bezoekers zijn welkom om door de ruimte te lopen en te luisteren naar de verloren stemmen die uit de hangende telefoons komen. Het werk doet een poging om door middel van geluid verborgen herinneringen te ontdekken of te herontdekken, hopend dat deze zullen verschillen van die van de kunstenaar. Remember is een actie, een pleidooi en een oproep om niet te vergeten.