Expositie Irene van de Mheen ook in het donker te zien

Irene van de Mheen is gastkunstenaar in de Bierumer School en presenteert een deel van haar werk op de ramen van het voormalige schoolgebouw, dat ‘s avonds uitgelicht is tot 22:00 uur.

In haar werk onderzoekt Irene het verlangen naar ruimte binnen de mogelijkheden van het tekenen en daarbij overschrijdt ze op een speelse manier de grenzen van het papier. Haar werk is nadrukkelijk visueel: vanuit vorm, kleur en materiaal ontstaan de tekeningen van ruimtelijke, verstilde constructies waarbij toeval en imperfectie een belangrijke rol spelen. Het formaat varieert van intiem werk op papier tot monumentale, site-specific installaties waarin het speelse en intuïtieve karakter van de kleinere tekeningen zo veel mogelijk bewaard blijft.

Voor de Bierumer school maakt ze een grote raam- en vloertekening van gekleurd plakfolie. Een tekening die zich in de loop van haar werkperiode in de Bierumer School ontwikkelt en als het ware voortbeweegt in de ruimte. Ze is gefascineerd door tijdelijke ingrepen die een ruimte transformeren, waarbij architecturale elementen een onderdeel van het werk worden. 

Het site-specific kunstwerk is vanaf de straat te zien en ‘s avonds uitgelicht tot 22:00 uur. Tijdens de openingstijden van de Bierumer School, iedere zaterdag en zondag van 14:00 – 17:00 uur is ook de installatie met diaprojectoren op de schoolzolder te zien.