Een deur in mijn Droom | Rien Broekhuijsen

Expositie 2-31 juli 2022.
Rien Broekhuijsen presenteert in juli onder de titel Een deur in mijn Droom nieuw werk in de Bierumer School. Opening is zaterdag 2 en zondag 3 juli van 14:00 – 17:00 uur.

Rien Broekhuijsen studeerde in de jaren tachtig Industrial Design en Grafische vormgeving aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hij heeft zich daarnaast als autonome kunstenaar ontwikkeld. In 2018 studeerde hij af aan de Nieuwe Akademie Utrecht (NAU).

Rien Broekhuijsen onderzoekt in zijn werk hoe beelden, gebeurtenissen en verhalen uit de parallelle wereld van de droom meegenomen worden naar de wakkere wereld en daar een rol spelen. Enige tijd gebruikte hij medicatie, waarvan één van de bijwerkingen was, dat naast een diepe en langdurige slaap, hij levensecht ging dromen; aangenaam, stuurbaar, lucide en tastbaar. Dit dromen was zo intens, dat de volgende dag nog steeds geladen was met de sfeer en energie van de nacht.

Soms komt er iets binnen, soms ook zoekt de dromer contact met de wakkere buitenwereld. Een gemompeld woord, een schreeuw, een beweging of zelfs een wandeling. En je kent dat ook wel, dat je in je droom op zoek bent naar een toilet. Het is dan de hoogste tijd om uit je droom te stappen.

In het werk dat hij maakt, speelt hij met de betekenis van dingen. Door voorwerpen en beelden te combineren of in een andere context te plaatsen verandert hij hun zeggingskracht. Dat gebeurt allemaal erg associatief en Rien hoopt dat de kijker met persoonlijke associaties naar het werk kijkt. Door de manier waarop hij de ruimte gebruikt, treed je het werk binnen als een acteur zijn decor.