Please don’t feed the fairies | Christos Mavrodis

Expositie 8 mei – 26 juni 2022.
In april, mei en juni is Christos Mavrodis in de Bierumer School werkzaam als gastkunstenaar. Er is een speciale presentatie op zaterdag 21 & zondag 22 mei en de finissage is zaterdag zaterdag 25 & zondag 26 juni van 14:00-17:00 uur.

Christos Mavrodis (1995) is een audiovisuele kunstenaar geboren in Griekenland, momenteel gevestigd in Nederland. Zijn werk is een poging om de aanhoudende worstelingen in zijn dagelijks leven te begrijpen, te ontleden en te verwerken. Het constante falen van proberen niet te veel na te denken over het verleden of de toekomst. Alle ongewenste dagdromen. Deze existentiële vragen en ideeën krijgen vorm als verhalen en worden uitgedrukt als tekeningen, schilderijen, teksten, objecten en audiovisuele media. Hij is voornamelijk geïnteresseerd in een gefragmenteerde manier van het vertellen van deze verhalen. Mavrodis vervaagt en verdraait ze tot een punt dat het niet langer duidelijk is waar ze over gingen of over wie ze vertellen, zelfs niet voor hem. Het belang ligt in het volgen van de emotionele draad die ze achterlaten. ‘Please don’t feed the fairies’ is een tentoonstelling die elke week verandert. De kamers gevuld met schilderijen, teksten objecten en video’s zullen constant van vorm veranderen door het toevoegen, verwijderen of aanpassen van de combinatie van middelen. Christos wil experimenteren met de ervaring van een ruimte die nooit hetzelfde is, maar toch bekend voelt, als een wazige herinnering of een verdoezelde gedachte. Het is verbonden aan het idee van wonen in een huis, een buurt, een stad en het hoofd van een mens. Het is een levende ruimte die niet radicaal of snel verandert, en toch niet in staat is om compleet stil te blijven staan.