nu | Timo van Grinsven

Expositie 6 november – 2 januari 2022.
nu is de eindpresentatie van artist-in-residence Timo van Grinsven. De expositie is te zien t/m zondag 2 januari 2022 op afspraak. 

Timo maakt sculpturen, tekeningen en schilderijen die hij samenbrengt in installaties waarin de werken naar elkaar verwijzen. Zijn gedachten zijn in constante beweging en hij probeert deze stil te zetten tot een denkbeeld. Gevestigde aannames worden bevraagd, plezier wordt serieus genomen en theorieën worden persoonlijk binnen zijn onderzoek. Het gaat hem om het opzoeken, het uitdagen van de grens van het bestaande, een kunstenaar die zich verwondert met speelse soms schurende fantasie. Hij is ervan overtuigd dat verwondering over de wereld ieder moment van het leven rijker maakt. Zijn denkproces is als het lezen van een boek met wild dansende bladzijden midden in een storm, kleine gedeeltes worden gelezen en verschillende fragmenten vormen samen een nieuw verhaal. Zo slingeren ook in zijn atelier verschillende onderdelen rond, om elkaar ooit te vinden in een gedirigeerd toeval.Timo heeft Edo van Doorne uitgenodigd om een speciale bijdrage te leveren voor deze expositie. Edo maakte een intrigerend beeld n.a.v. een tekening van een archeologische vondst, te zien op de grote zolder van de Bierumer School.